You tube stranica kopirajte

https://www.youtube.com/c/PrirodaZdravljeza10

Popularni postovi

Komuna u Kaknju


Komuna u Kaknju se ponovo aktivirala i za sada može primiti 6 ovisnika.Svečanom otvaranju zajednice za odvikavanje od ovisnosti su prisustvovali predstavnici Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK, članovi Moto Kluba „Condor“ iz Zenice, prosvjetari koji sarađuju s ovom zajednicom te neformalne grupe.

Cilj programa odvikavanja i rehabilitacije u Terapijskoj zajednici je upoznavanje sebe kroz suživot i interakciju sa drugim korisnicima programa te promjena stavova, ponašanja, životnih navika i stilova.

Iz udruženja “Put života, put feniksa” pozivaju sve one koji imaju problema sa ovom vrstom ovisnosti, njihove prijatelje I porodice da se uključe u ovu zajednicu kako bi im se pomoglo da hrabro kroz život nastave zdravo I uspješno, kako u privatnom, tako I u društveno-korisnom smislu.
Podršku prijatelju koji će biti uključen u proces odvikavanja od droge u terapijskoj zajednici u Velikim Trnovcima, ali i radu ove komune su pružili članovi Moto kluba „Condor“ iz Zenice, koji pozivaju i nadležne vlasti da se više uključe u ovaj društveni problem.
Iz Udruženja „Put života-put feniksa“ naglašavaju kako ih je lokalna zajednica i žitelji Velikih Trnovaca ovog puta prihvatili bez predrasuda.
Ovisnici će imatri mogućnost raznih zanimanja kao terapiju kao i razne aktivnosti posebno poljoprivrede,stočarstva itd. gdje će psihoterapija biti glavno zanimanje.

tags:komuna,Kakanj,ovisnik,psihoterapija,

Nema komentara:

Objavi komentar