You tube stranica kopirajte

https://www.youtube.com/c/PrirodaZdravljeza10

Popularni postovi

Korona virus simptomi i samopomoć

Dobro je znati o Corona-virusu malo više. Pijte puno vruće vode poput čaja i infuzija. Nije lijek, ali je dobar za tijelo. Pijenje tople vode učinkovito je u uništavanju svih virusa. Pokušajte ne piti s ledom. Izložite se suncu ako je zima.Iako u posljednje vrijeme navode da ni to nije neka olakšica ali sigurno će smanjiti jačinu virusa.
- Ako prehlađena osoba ima curenje iz nosa s ispljuvakom, nije zaražena virusom Corone, jer njegova upala pluća daje suhi kašalj bez curenja iz nosa. To je najlakši način za prepoznavanje. Dobro je znati da virus Wuhan ili Corona-virus nije otporan na toplinu i umire na temperaturi od 26 do 27 stupnjeva. Stoga pijte puno vruće vode poput čaja i infuzija. Nije lijek, ali je dobar za tijelo. Pijenje tople vode učinkovito je u uništavanju svih virusa. Pokušajte ne piti s ledom. Izložite se suncu ako je zima.
- Ako osobu zahvati korona virus prvo će zaraziti grlo, a zatim će se u grlu osjećati kao suho grlo koje će trajati 3 do 4 dana. - Onda će se virus stopiti s nosnom tekućinom i uroniti će u dušnik i ući u pluća uzrokujući Wuhanovu upalu pluća. Ovaj će postupak trajati 5 do 6 dana. - Korona virus je prilično velike veličine (stanica ima promjer otprilike 400-500 nm), tako da ga svaka normalna maska (ne samo 3M N95 maska) može filtrirati. Međutim, kad netko zaraženi kihne pred vama, on će .
-Ako virus padne na metalnu površinu, živjet će najmanje 12 sati. Stoga zapamtite da ako dođete u kontakt s bilo kojom metalnom površinom, temeljno operite ruke sapunom.Dok na kartonu i plastici za nekoliko sati oslabi za 50%. - Virus može ostati aktivan u tkaninama 6-12 sati. Normalno sredstvo za pranje rublja ubija virus u toploj vodi. Zimsku odjeću koja ne zahtijeva svakodnevno pranje treba staviti na sunce da bi se ubio virus. Podaci o simptomima upale pluća uzrokovane virusom Corona: - Prvo će zaraziti grlo, a zatim će se u grlu osjećati kao suho grlo koje će trajati 3 do 4 dana.
- Tada će se virus stopiti s nosnom tekućinom i uroniti će u dušnik i ući u pluća uzrokujući Wuhanovu upalu pluća. Ovaj će postupak trajati 5 do 6 dana. - Uslijedit će stanje upale pluća, visoke temperature i otežanog disanja.
Nazalnost nosa nije poput uobičajenog nazalnog zagušenja. Osjećat ćete se kao da se utapate u vodi. Ako imate takav osjećaj, važno je odmah potražiti liječničku pomoć. Prevencija: - Najčešći način da se zarazite je dodirnuti stvari u javnosti, kao što su rukohvati, ručke na vratima, ručke u autobusu itd., Pa biste trebali često oprati ruke. Virus može živjeti u vašim rukama samo 5-10 minuta, ali mnoge se stvari mogu dogoditi u tih 5-10 minuta, poput trljanja očiju, nosa, usta. - Preporučuje se grgljanje Betadine za grlo kako biste uklonili ili smanjili klice dok su još u grlu (prije nego što se spuste u pluća) i da ponovimo ono prvo, piti toplu vodu čim stignete do da je popijete kako bi virus otišao u u želudac gdje ga čeka kiselina koja će ga ubiti.

I tako dalje ovo je ono osnovno.

Tags:virus,korona virus,covid 19,simptomi bolesti gripe,virusa,zaraza virusom,zaštita od virusa,topla voda,

Nema komentara:

Objavi komentar