You tube stranica kopirajte

https://www.youtube.com/c/PrirodaZdravljeza10

Popularni postovi

Kuga ima lijeka

Da i kuga može imati lijek ima primjer jednog čovjeka koji je bio vjerski službenik tamo nekih 50 tih godina prošlog vijeka.

Vjerski službenik hodža je opremao umrle ljude ali te godine je mnogo ljudi umrlo od kuge u susjednom selu gdje je ovaj živio. I tako opet neki čovjek je umro od kuge i ovaj ga je morao okupati i opremiti  poslije čega se hodža razbolio.
Obavijestili su doktora  a tada nije bilo prevoza doktor je došao pješke a bio je samo jedan doktor u okolini. Doktor je došao i samo kroz prozor pogledao čovjeka koji leži u krevetu i rekao još sedam dana neće dugo i otišao je,na što je bolesni hodža gledao u prozor i rekao sve je u božijim rukama.


I onda hodža je naredio djeci da mu čaršaf  smokre  sa vodom u sirćetom i zamotaju ga u njega te da mu donesu teglu pravog meda.Svakih 10 minuta čaršaf je bio suh i tako su ga umotavali nekoliko dana poslije toga je konzumirao onaj med i sirće da bi nakon sedam dana rekao hodža da hoće u džamiju petak je.Bio je uporan i otišao je te sreo doktora i rekao mu jesam li ti doktore rekao  da je sve u božijim rukama a nikako u tvojim i evo me živog.


Tags:hodža,kuga,prirodni lijek,narodno,med,sirće,doktor,

Nema komentara:

Objavi komentar