You tube stranica kopirajte

https://www.youtube.com/c/PrirodaZdravljeza10

Popularni postovi

Lugolova otopina-rastvor koji liječi

 Lugolovova otopina sadrži jod i kalijum jodid u određenom procentu jednog i drugog.Apotekar i pravi ovaj rastvor po nalogu ljekara.Veoma rijetko se može naći lugolova otopina u slobodnoj prodaji posebno ona jača doza.Nekada se može nabaviti svugdje ili je stiglo vrijeme kada se reklo da je to zabranjeno i da je otrov.

U posljednje vrijeme sve je više onih koji koriste lugolovu otopinu za zdravlje posebno ako žele očistiti tijelo od metala itd.Ali tu treba biti oprezan ne raditi ništa mimo ljekareva znanja jer predoziranje može urokovati kontra efekat nekome nije potrebno itd.



Neki od simptoma manjka joda u organizmu

- krhki nokti
- depresija
- suha kosa
- ispadanje kose
- promuklost
- neredoviti ciklus
- usporeni otkucaji srca
- hladne ruke i noge
- teško s gutanjem
- letargija
- neplodnost
- rana menopauza
- grlobolja
- osjećaj hladnoće
- suha koža
- visoki kolesterol
- rijetki vanjski dio obrva
- slabo pamćenje
- debljanje

Danas je uglavnom naglašen na njegovoj štetnosti, te se on povezuje uglavnom sa bolestima štitnjače, dok je njegova povijesna upotreba kao univerzalnog lijeka zaboravljena. Japanci koriste jod  u prosjeku 13 miligrama joda na dan.


Također pripadaju i najinteligentnijem narodu svijeta, što se djelomično može pripisati jodu, koji vrlo povoljno djeluje na mentalno zdravlje.
Može se pronaći na internetu koliko je korisno lugolov otopio te na you tube radijusu Brač u emisiji gdje je gost Denis Beroš koji navodi koji postupak koristi lugolove otopine i savjetuje svakog da to koristi kao lijek protiv toksina u tijelu itd.
U apotekama se vjerovatno može pronaći mali procentualni joda ovaj rastvor ili Beroš savjetuje samo 12% lugolov rastvor i navodi kako se koristi.Ipak onaj od 5% većina koristi jer se drugi ne može naći tj.veoma teško a za početak dovoljno je to.Prije kretanja u korištenje ovaj gopsodin savjetuje 15-tak dana korištenje cinka i selena te poslije kapi i c vitamin....Za detalje možete naći na you tube Denis Beroš i radio Brač uživo utorkom u 11 h antivirsna emisija...

Tags:lugolova otopina,rastvor,jod,radio Brač,Beroš,

Nema komentara:

Objavi komentar