Popularni postovi

Ospice su opasna bolest?

Ospice smo skoro svi imali i prebolovali bez nekih većih problema,naravno bili smo većina i vakcinisani.Ali šta kažu stručnjaci?Prema izvješću, koje su objavili UNICEF, WHO, Globalni savez za cjepiva (GAVI) i američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, epidemije ospica u raznim zemljama i dalje predstavljaju velik problem.
Šef GAVI-ja Seth Berkley pozvao je vlade da prepoznaju prijetnju "jednog od najsmrtonosnijih ubojica na svijetu u dječjoj dobi koji se može spriječiti cijepljenjem" i da djeluju u tom smjeru.
Broj smrtnih slučajeva od ospica pao je za 79 posto diljem svijeta od 2000. godine uglavnom zahvaljujući cijepljenju, ali gotovo 400 djece i dalje svakodnevno umire od te bolesti.Šta dalje?Da li cijepiti našu djecu ili ne?

Pitanja je bezbroj,ali ako je ovo sve tačno  ne bi se trebali igrati sa sudbinom naše djece.Svako ima svoje ubjeđenje pa izvolite.Prije par dana jedna je gospođa dobila poziv da dovede dijete na redovnu vakcinaciju i u dnu piše da će bit kažnjena ako to ne učini.U Srbiji je to 50.000 dinara maksimalna kazna.

A evo šta je prošle godine rekao ministar zdravstva Srbije :"Ovo što danas radimo nema veze sa politikom, ovde se radi o zdravlju dece i nacije. U zemljama EU procenat vakcinisane dece je više od 96 odsto, a u Srbiji je 89 odsto, protiv nekih bolesti je i niži."

Tags:ospice,djeca,smrtnost,bolesti,

Nema komentara:

Objavi komentar